Laden cover... Sleep omslagfoto naar de gewenste positite
Statistieken
Gemeentehuis
Hilvarenbeek
Na de abrupte beëindiging in maart 2020 vanwege de pandemie, is Harry blij weer terug te zijn in De Wandelgangen. Het was een bewogen periode waarin hij in alle rust de inspiratie vond om te schilderen.
In het recente werk vormen vensters en boomstammen de twee belangrijkste thema’s. Architectuur en landschappen zijn in detail weergegeven. Het heeft geleid tot werk in clair en obscur, stammen in verfreliëf geplaatst voor een maagdelijk achterveld. Fragmenten van bomen die de verbeelding prikkelen en de suggestie geven van een werkelijkheid.
In zijn vensters wordt de realiteit uitgedaagd. Het tafereel richt zich op een innerlijke wereld. Verftoets, kleur en transparantie geven de stemming weer.
Onder de indruk van een bezoek aan het in 1944 vernietigde dorpje Oradour-sur-Glane in Frankrijk heeft hij enkele schilderijen gemaakt van de nog aanwezige vensters in de ruïne van de kerk. De verschrikking van deze gebeurtenis, nu bijna 80 jaar geleden, heeft hem zo aangegrepen dat hij deze op doek tot uitdrukking wilde brengen. Deze schilderijen zijn nu in De Wandelgangen voor het eerst te zien naast een overzicht van het totale werk van de afgelopen jaren.
Tijdens de vernissage op zondagmiddag 2 oktober speelt de groep Simits Jiddische muziek.

Deze Wandelgangen-expositie (toegang Vrijthof 9 in Hilvarenbeek) is te zien op zondagen 2, 9, 16 en 23 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.
 
Afgelast
Gegevens kunnen niet worden geladen. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

+