Laden cover... Sleep omslagfoto naar de gewenste positite
Statistieken
Achter Het Raadhuis 2
Hilvarenbeek
Sinds maart is de wereld veranderd; 2020 gaat als turbulent jaar de boeken in. Hoe heb je deze periode tot nu toe ervaren? Welke invloed heeft de covid-pandemie op jou? Hoe ga je er nu in de tweede golf mee om? Wat bracht het jou en de mensen om je heen, in goede of slechte zin?

De Bibliotheek Hilvarenbeek is benieuwd naar Beekse verhalen en wil de beste, ontroerendste, grappigste en meest pakkende verhalen én beeldmateriaal bundelen. Begin 2021 brengen we ze samen in een naslagwerk, dat in de Bibliotheek bewaard blijft en daar gelezen en bekeken kan worden.
'Kleine' Beekse verhalen achter de grote pandemie
Hoe heeft COVID-19 afgelopen jaar het Beekse beïnvloed? Heeft het je rust gebracht misschien, tijd voor (nieuwe) hobby’s of gesprekken? Of bracht het je juist angst, maakte je je zorgen om de (zwakkere) mensen om je heen of om je baan?

We zijn benieuwd naar de ‘kleine’ verhalen achter deze grote pandemie en brengen die daarom graag samen met jou in beeld. Op deze manier creëren we een tastbare tijdcapsule voor de huidige en komende Beekse generaties, zodat ook zij een beeld hebben van de persoonlijke verhalen uit hun dorp en deze kunnen terugvinden in de Bibliotheek Hilvarenbeek.

Coronaverhalen in beeld
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom daagt de Bibliotheek je uit om je persoonlijke beeldmateriaal met ons te delen; beelden die weerspiegelen welke invloed corona heeft op jou of op ons dorp.

Heb je geen beelden in je archief? Trek er dan eens (samen) op uit, gewapend met je telefoon. Vanuit deze invalshoek zie je wellicht ineens allerlei dingen die je normaal niet waarneemt: een rondslingerend mondkapje, de normaal zo levendige horeca die er nu maar stilletjes bij staan, een eten-thuis-bezorger of een opvallende drukte in de bossen. Wat weet jij vast te leggen wat zo kenmerkend of opvallend is aan deze tijdsperiode? Deel je beeld met ons en de rest van Hilvarenbeek in onze corona-tijdcapsule.

Hoe deel ik mijn verhaal?
Wil jij ook bijdragen aanonze corona-tijdcapsule? Deel dan nu jouw verhaal gebaseerd op eigen ervaringen (mag zowel fictief als non-fictief; max. 500 woorden) of beeld(en).

Meedoen mag ook anoniem. Wil je je voor- of achternaam wel delen, dan mag dat natuurlijk ook. Ook andere informatie zoals leeftijd en/of beroep vermelden, kan toekomstige lezers en kijkers helpen om zich een beeld te vormen van de persoon achter het verhaal.

Stuur je inzending uiterlijk 31 januari naar de Bibliotheek Hilvarenbeek, t.a.v. S. Bazelmans:

via e-mail: Hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl
via post: Achter ’t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek
Bij het insturen van je verhaal of beeldmateriaal, geef je de Bibliotheek Midden-Brabant automatisch toestemming om jouw inzending te publiceren in online en offline media.
 
Afgelast
Gegevens kunnen niet worden geladen. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

+