Laden cover... Sleep omslagfoto naar de gewenste positite
Statistieken
Toegang via Vrijthof 9
Hilvarenbeek
Harry de Beer, verschuivende beelden.

Lang geleden was Harry in een verlaten atelier van een beeldend kunstenaar. Verfpotten, tubes en kwasten lagen overal verspreid. Aan de verfresten op de muren en de vloer was te zien dat het er heftig aan toe moet zijn gegaan. Dit beeld en de geuren maakten Harry gelukkig!

Acht jaar geleden woonden Harry en zijn vrouw Tedje in de Franse Auvergne, midden in de bergen met weids uitzicht en ruimte alom.
Daar begon hij, in eerste instantie in olieverf, met het schilderen van geometrische figuren. Harry was immers architect geweest! Al snel veranderden de thema’s naar beweging van stromend water of sneeuw in een storm. Sfeerbeelden, monochroom van kleur. Vlakken met gedipte verflijnen.

Terug in Nederland is het schilderen overgegaan in ‘platte’ landschappen. Opgebouwd uit fragmenten zoals gekanteld land, een achter verfhuid verdwenen einder en een tijdsmoment bij het vallen van de namiddag. Harry ondergaat een herinterpretatie van de horizon.

In Kempenland vormen immense eiken bomenlanen als beeldhouwwerken. Vormgegeven door de natuur, al of niet verwond. Dit fascineert en verwondert hem. Op doek geeft hij er met kwast en paletmes gestalte aan, een eerbetoon. Abstractie van verschuivende beelden.

Het fotograferen, vastleggen van momenten, is een andere uitdrukkingsvorm. Vaak vanuit de heup geschoten. Onderwerp, sfeer, detail, richting, licht, kleur of schittering. Hij legt het vast om in een later stadium te gebruiken ter ondersteuning van het schilderen en als inspiratie.
 
Afgelast
Gegevens kunnen niet worden geladen. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

+