Uitslagen 6 oktober 2019

De uitslagen zijn verwerkt!

Bekijk uitslag Bikse Triathlon 2019

Foto's

Respect en veel dank aan de vrijwilligers en de deelnemers die zich niet lieten tegenhouden door de enorme regen en kou!

Voor een mooi verslag en foto's van alle bikse en niet-bikse bikkels zie:

Bekijk foto's Bikse Triathlon 2019

D'n Bikse Triathlon 2019

programmaboekje 2019 

D'n Bikse triathlon brengt Hilvarenbeek in beweging. Heroïek ten top, dat is de triathlon. Zwemmen, fietsen en daarna nog hardlopen. Maar is een triathlon zo heftig dat alleen atleten het kunnen? Of bestaat er ook zoiets als een triathlon voor gewone mensen? Ons antwoord: het lijkt heftiger dan het is.

Er zijn verschillende afstanden. De sport is ooit ontstaan met de afstanden 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,195km hardlopen. Inmiddels zijn er allerlei variaties op. Wij gaan op 6 oktober 2019 voor de tweede keer een triathlon in Hilvarenbeek organiseren met de keuze tussen de 1/8e, 1/16e , trio en als aanvulling zal er dit jaar ook een scholencompetitie georganiseerd worden. Met een goede basisconditie en de juiste training gaat je dat lukken!

Afstanden en inschrijven

Volwassenen 1/16 afstanden: 250m, 10km, 2,5km €8,-
1/8 afstanden: 500m, 20km, 5km €18,-
Trio afstanden: 500m, 20km, 5km €27,-

Jeugd 1/16 afstanden:250m, 10km, 2,5km €8,-

Bedrijven triathlon

Ben jij sportief en wil je samen met je collega's een leuke uitdaging aangaan waarbij plezier voorop staat? Misschien hebben wij dan wel het evenement voor je waar je naar opzoek bent. Een 1/8 triathlon waarbij je 500 meter in het binnenbad aflegt voordat je collega op de fiets springt voor een rondje van 20km en vervolgens je andere collega het loopgedeelte van 5k m voor zijn rekening neemt. Durf jij het aan? Trommel je collega's op en schrijf je snel in voor de bedrijventriathlon die op 6 oktober plaats zal vinden. Door deze uitdaging aan te gaan ondersteun je tevens goede doelen in Hilvarenbeek. Dit zijn stichting Quiet en Stichting Benjamin waaraan we 1/3 van het inschrijfgeld doneren.

Tevens maken we het met de bedrijventriathlon mogelijk om een scholencompetitie te organiseren zodat ook meer kinderen in beweging komen.

Wil je meer informatie over de bedrijventriathlon dan kun je dit vinden onder het kopje "Bestanden" onder het bestand " Bedrijventriathlon".  Indien je je graag wil inschrijven kan dat via de link in de volgende alinea.

 

Wil jij dit jaar (weer) meedoen aan D’n Bikse triathlon? Meld je dan snel aan via de link; Inschrijfformulier 2019  want vol is vol.

De organisatie

In 2018 begon het bij Gunther Spapens te kriebelen om een triathlon te organiseren in ons dorp, 34 jaar na de laatste editie in Hilvarenbeek. In 3 maanden tijd heeft hij een club enthousiastelingen bij elkaar gezocht en op 7 oktober 2018 was het zover. Het belangrijke verschil met 1984 was een gehalveerde afstand en zwemmen in een binnenbad in plaats van in het kanaal. Dit zorgde voor een grotere toegankelijkheid, waardoor er uiteindelijk ruim 150 deelnemers aan de start stonden.
Het bleek zo'n succes dat we bij de evaluatie meteen besloten hebben om dit in 2019 te herhalen, en wel op 6 oktober 2019.
De organisatie bestaat uit;
• Ruud van Esch
• Anne-Marie Harvey
• Marie-Jose Spapens
• Gunther Spapens
• Floor Bols
• Miranda van Rijswijk

Vrijwilligers

Zoals bij vele (sport) evenementen kunnen ook wij niet zonder vrijwilligers. De eerste editie van D'n Bikse Triathlon was mede dankzij hen een enorm succes en omdat wij, als organisatie, deze steun erg op prijs stellen proberen we ook dit jaar onze vrijwilligers weer wat extra's te bieden als blijk van waardering. Hierover binnenkort meer........heb je interesse om tijdens de tweede editie, op 6 oktober 2019?.

Wij zijn op zoek naar hulp bij onder andere:

• opbouw parc ferme
• bewaking fietsen
• inschrijftafel
• verkeersregelaars loop- en fietsparcours
• verzorgingspost onderweg
• EHBO
• afbreken parc ferme

Heb je zin en tijd om mee te komen helpen dan kun je je aanmelden via de volgende  link; inschrijfformulier vrijwilligers  of  via het bestand inschrijfformulier voor vrijwilligers wat je kan vinden op deze website onder het kopje Bestanden en vervolgens e-mailen naar biksetriathlon@outlook.com.

seniorentriathlon

Op zondag 29 september is de seniorentriathlon. Gestart wordt met baantjes zwemmen in de Roodloop (zelf bepalen hoeveel en hoe snel), daarna een mooi stukje fietsen naar een punt waar koffie en wat lekkers klaarstaat, vanaf daar een rondje wandelen en als afsluiter weer terugfietsen naar het beginpunt. Meer informatie, zie onderstaande link

seniorentriathlon 
Gegevens kunnen niet worden geladen. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
+