Het Pluskoor de Kempen werd opgericht in 2014. Het is een koor voor oudere (55+) personen die graag nog op een ambitieuze manier mooie koormuziek willen maken. Ons repertoire bestaat uit werk van het klassieke genre. Dit kan zijn van eigentijdse maar ook van componisten van eeuwen her; uit opera’s en oratoria maar ook liederen uit diverse landen zoals o.a. Engelse koormuziek.

We streven naar ongeveer 30 leden met een mooie verdeling over sopranen, alten, tenoren en bassen maar hebben ruimte voor wat extra tenoren en bassen. Belangstelling..?? De repetities zijn op maandagmiddag in de Gouden Carolus in Hilvarenbeek en de leden zijn afkomstig uit een grote regio rond Hilvarenbeek, de Kempen tot in België en ook nog van buiten de Kempen.

Nieuwe leden krijgen na een aantal repetities ter kennismaking een stemtest van onze dirigent en na toelating wordt uiteraard verwacht dat ook thuis aan het repertoire wordt gewerkt.

We streven naar één grote voorstelling per jaar voor 80 – 100 bezoekers en doen nu en dan wat kleinere optredens bv in een verzorgingshuis maar gaan een gezamenlijk optreden met een andere muzikale groep ook niet uit de weg.

Onze dirigent is Peter van Aerts uit Oisterwijk. Peter is naast dirigent van diverse koren ook leraar gitaar en we volgen hem nu en dan graag in uitstapjes naar wat ‘andere’ en soms zeer verrassende koormuziek. Zou een koor voor ouderen minder ambitieus moeten zijn? Niet voor Peter! en daarin volgen we hem graag.

Wilt u met ons kennismaken neem dan contact op met onze secretaris:
secretariaat.pluskoorkempen@kpnmail.nl

Gegevens kunnen niet worden geladen. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

+