Nieuws

Rookmelders redden levens

Brand, u moet er niet aan denken. Gelukkig kunt u zelf veel doen om brand te voorkomen. Eenvoudige maatregelen zoals rookmelders waarschuwen u, als er toch ooit brand uitbreekt. Daardoor heeft u meer tijd en kans om uw huis veilig te verlaten. Hoe u ...

Bijeenkomst voormalig Hispohalterrein 4 november

Op donderdag 4 november is er in de Ontmoetingsruimte van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen van het voormalige Hispohalterrein aan de J.F. Kennedylaan 1. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Koffer ‘Als je uit elkaar gaat’ overhandigd aan basisscholen

Dinsdag 19 oktober overhandigde wethouder Gerrit Overmans de informatiekoffer ‘Als je uit elkaar gaat’ aan intern begeleider Karin de Jong op basisschool de Torenlei in Esbeek. De informatie uit de koffer helpt kinderen bij de verwerking van een sche...

Koffer ‘Als je uit elkaar gaat’ voor scholen

Dinsdag 19 oktober overhandigde wethouder Gerrit Overmans de informatiekoffer ‘Als je uit elkaar gaat’ aan intern begeleider Karin de Jong en directrice Esther de Bruijn van basisschool de Torenlei in Esbeek. De informatie uit de koffer helpt kindere...

Ruiternetwerk Hilvarenbeek geopend

Dinsdag 19 oktober heeft wethouder Ted van de Loo het ruiterroutenetwerk in onze gemeente officieel geopend. Hij onthulde een informatiepaneel met daarop het ruiternetwerk van ruim 80 kilometer. Het netwerk sluit aan op al bestaande netwerken in Noor...

Nieuwe Scheidingswijzer Papier en Karton

Wat hoort bij het oudpapier en wat niet? Dat leest u in de nieuwe Scheidingswijzer Papier en Karton van Stichting Papier Recycling Nederland (PRN).

Plaatsing van bladkorven

De herfst is weer aangebroken. Nu het blad begint te vallen, plaatsten we vanaf maandag 18 oktober weer bladkorven. Deze zijn bedoeld om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

Bestemmingsplan Gelderakkers 2

In het voorjaar van 2020 zijn we aan de slag gegaan met het woningbouwproject Gelderakkers 2. De komende weken hopen we het bestemmingsplan af te ronden, zodat we het in het december kunnen voorleggen aan de gemeenteraad.

Landbouwverkeer: samen op de weg

Onder het motto ‘samen op de weg’ bedenkt het Team landbouwverkeer maatregelen om het landbouwverkeer in de kern Hilvarenbeek te verminderen én daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren.  

Hulp bij schulden? Wij helpen u graag

Lukt u het niet om alle rekeningen op tijd te betalen? U bent niet de enige. Wij helpen u graag om uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Plaatsing van bladkorven vanaf 18 oktober

De herfst is weer aangebroken. Nu het blad begint te vallen, plaatsen we vanaf maandag 18 oktober weer bladkorven. Deze zijn bedoeld om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

Inleveractie wapens op 15 oktober

Op vrijdag 15 oktober doen wij mee aan de landelijke inleveractie van wapens ‘Drop je knife’. Steekwapens, slag- en stootwapens kunnen dan anoniem ingeleverd worden zonder dat daar een straf tegenover staat.

Haalbaarheidsonderzoek Samenwijscentrum Doelakkers

Het gebouw van Samenwijscentrum Doelakkers aan het Koningskruis in Hilvarenbeek is toe aan renovatie of vernieuwing. Er zijn drie scenario’s in beeld: renovatie van het huidige gebouw nieuwbouw op de huidige locatie, of nieuwbouw op een andere locati...

Subsidieregeling voor ondernemers

Ondernemers in onze gemeente die in de problemen zijn gekomen door corona, kunnen een beroep doen op de subsidie ‘doorstart na corona’. Wij hebben daarvoor een stimuleringsfonds van in totaal € 20.000 ingesteld.

Gemeenten en energiecoöperaties gaan samenwerken aan REKS

Op 22 september ondertekenden wij samen met de andere gemeenten uit de regio Hart van Brabant een samenwerkingsovereenkomst met veertien verenigde lokale energiecoöperaties, waaronder Hilverstroom.

REKS: Gemeenten en energiecoöperaties werken samen

Op 22 september ondertekenden wij samen met de andere gemeenten uit de regio Hart van Brabant een samenwerkingsovereenkomst met veertien verenigde lokale energiecoöperaties, waaronder Hilverstroom.

Opening jeu-de-boulesbaan in de Schutsboom in Hilvarenbeek

Het buurtbestuur van de wijk De Schutsboom in Hilvarenbeek opende zaterdag 25 september de nieuw aangelegde jeu-de-boulesbaan. 

Opening jeu-de-boulesbaan in de Schutsboom

Het buurtbestuur van de wijk De Schutsboom in Hilvarenbeek opende zaterdag 25 september de nieuw aangelegde jeu-de-boulesbaan. 

Duurzamere straatverlichting in Doelakkers

Begin 2020 is een deel van onze gemeente voorzien van nieuwe, duurzame LED-verlichting. Zo ook in de wijk Doelakkers in Hilvarenbeek. Vanaf eind september starten daar de afrondende werkzaamheden op dit gebied.

Uitreiking eerste boekje Sjors Sportief

Woensdag 15 september reikte wethouder Gerrit Overmans het eerste programmaboekje van Sjors Sportief & Creatief uit aan Lot Matahelumual op basisschool St. Jozef in Haghorst. Natuurlijk was ook Sjors zelf aanwezig om alles in goede banen te leiden.
Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

+