Weer een nieuwe activiteit op Varkensmarkt 13

Activiteit-varkensmarkt

De Hilvarenbeekse Uitdaging is in Hilvarenbeek sinds 2 jaar actief. Zij faciliteren vraag en aanbod tussen maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers. Alles gebeurt met gesloten beurs. De kickoff was in 2017 met een Beursvloer bij Hercules in Diessen. In samenwerking met Verenigingsraad Diessen werd er in een middag tijd gekeken waar vragen die er zijn bij stichtingen, verenigingen, coöperaties en burgerinitiatieven konden worden beantwoord door lokale ondernemers. Aansluitend aan deze succesvolle middag, waar ruim 100 samenwerkingen ontstonden is de Hilvarenbeekse Uitdaging als stichting verder gegaan.

Verschillende organisaties hadden de vraag naar een fysieke plek om elkaar te ontmoeten, om hun doelgroep te ontvangen en activiteiten te kunnen aanbieden. De Hilvarenbeekse Uitdaging is met deze organisaties om de tafel gegaan en heeft ondernemers uitgedaagd om een ruimte beschikbaar te stellen. Dit heeft geresulteerd in een ruimte aan de Varkensmarkt 13, de vroegere videotheek van Hilvarenbeek.

Eind 2018 heeft een aantal organisaties hun intrek genomen in Varkensmarkt 13. De ruimte werd in korte tijd ingericht door Kringloop Hilvarenbeek tot een gezellige huiskamer. Tussenheid Hilvarenbeek, Ongewoon Gewoon, Voedselbank Hilvarenbeek, R-Newt jongerenwerk, Contour de Twern, Quiet Hilvarenbeek en de Hilvarenbeekse Uitdaging hebben inmiddels een plekje in deze ruimte en organiseren gezamenlijk en afzonderlijk activiteiten. Inmiddels is er een drukbezocht wekelijks programma waar alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek, die behoefte hebben aan gezelligheid, een luisterend oor of gewoon een kop koffie aan kunnen sluiten.

Naast het koffiemoment op maandagochtend, Heel Hilvarenbeek Haakt op dinsdagmiddag, de moestuin op woensdagochtend, het Kiemuur op donderdagmiddag en de wandelgroep op vrijdagochtend is er sinds kort ook een theehuis voor vrouwen. In samenwerking met Gemeente Hilvarenbeek is het idee ontstaan om een ochtend te organiseren speciaal voor alle vrouwen in de Hilvarenbeek, die het fijn vinden om nieuwe contacten te leggen en samen gezellig te praten over alledaagse dingen. Theehuis voor vrouwen start elke dinsdagochtend om 10 uur, aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen.

Het complete programma hangt bij Varkensmarkt 13 en is te vinden in de evenementenagenda van Hilverportal. Lijkt het je als ondernemer mooi om hieraan een bijdrage te leveren, wil je als organisatie ook aansluiten of heb je een initiatief dat goed past bij Varkensmarkt 13? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De wekelijkse activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek, aanmelden is niet nodig.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 17 oktober 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
+