PLATFORM ACTIEF HILVARENBEEK GELANCEERD

Hilverportal brengt mensen samen uit de gemeente Hilvarenbeek


Hilvarenbeek, juni 2021


Stimuleringsproject laat alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek kennis maken met sport, bewegen en cultuur.


PLATFORM ACTIEF HILVARENBEEK GELANCEERD


Met gepaste trots maken we hierbij bekend, dat we live zijn met het nieuwe platform Actief Hilvarenbeek! In navolging van het succes van Sjors Sportief & Creatief voor de doelgroep jeugd is er nu Actief Hilvarenbeek voor alle leeftijdsgroepen in de gemeente Hilvarenbeek, dus voor kinderen, jongeren, volwassenen, senioren en mensen met een beperking. Het aanbod wordt overzichtelijk weergegeven op de website www.actiefhilvarenbeek.nl


Op www.actiefhilvarenbeek.nl kan iedereen die aan de slag wil met sport, bewegen of een culturele activiteit een activiteit zoeken die past en hiervoor inschrijven; sport- en cultuuraanbieders kunnen hier hun aanbod uploaden. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar.


Het digitale platform is voortgekomen uit het Lokaal Sportakkoord, waarbij het stimuleren van de sportdeelname een belangrijke doelstelling is. Daarbij wordt ook het cultuuraanbod meegenomen.


Kennismaken met sport, bewegen en cultuur


Actief Hilvarenbeek maakt het voor alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente Hilvarenbeek.


Voor kinderen bestaat al het platform Sjors Sportief & Creatief. Inmiddels zijn we hiermee nu 2 jaar actief en is het niet meer weg te denken in onze gemeente. Dit blijft dan ook bestaan.


Als je als inwoner een login hiervoor hebt, kun je dit ook gebruiken om in te loggen op www.actiefhilvarenbeek.nl. Ook via deze URL kom je bij Sjors Sportief & Creatief. En tegelijkertijd kun je als ouder of grootouder ook een activiteit voor jezelf uitzoeken en hiervoor aanmelden. Het werkt op dezelfde manier. Als je nog geen login hebt, kun je dit op de website www.actiefhilvarenbeek.nl gemakkelijk aanvragen.


Beweeggids en Sjorsboekje


Het aanbod kan op de website bekeken worden. In september wordt het aanbod ook op papier gepresenteerd in een Beweeggids van de gemeente Hilvarenbeek voor alle inwoners. Voor kinderen blijft het 'Sjorsboekje' bestaan. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Hilvarenbeek zullen het Sjorsboekje ook dit jaar weer ontvangen met het nieuwe aanbod.


Proeflessen en activiteiten aanmelden


Om alle leeftijdsgroepen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle sportverenigingen, -organisaties, stichtingen en cultuurinstellingen op om zich bij het platform Actief Hilvarenbeek aan te sluiten. Op de website www.actiefhilvarenbeek.nlkunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten gratis en heel eenvoudig aanmelden en daarbij aangeven voor welke doelgroep het is. Voor kinderen, volwassenen en/of senioren.


Belangrijk: als je als vereniging of organisatie in beide boekjes vermeld wilt komen te staan, zorg dan dat je voor zowel de jeugd als voor volwassenen en/of senioren een activiteit aanmaakt!


Hopelijk wordt dit de komende weken massaal gedaan, zodat we dit platform met elkaar tot een groot succes kunnen maken. Een activiteit aanmelden kan tot 1 juli. Dan komt het in de Beweeggids en/of het Sjorsboekje te staan; een activiteit die daarna aangemeld wordt, kan natuurlijk prima, maar komt niet meer in het boekje. De activiteit kan dan op een andere manier gepromoot worden.


De Beweeggids zal zoveel mogelijk verspreid worden. Op dit moment onderzoeken we de optie voor huis-aan-huis, maar uiteraard zullen de boekjes op de centrale plaatsen in onze gemeente te vinden zijn (gemeentehuis, bibliotheek, partnerorganisaties, huisarts- en fysiotherapiepraktijken, supermarkten, cafés, etc.). Uiteraard zal er ook een digitale variant beschikbaar zijn.


De Beweeggids wordt eind augustus 2021 verspreid. Vervolgens kunnen alle inwoners van onze gemeente zich via de website www.actiefhilvarenbeek.nl voor een activiteit aanmelden of contact opnemen met de vereniging of organisatie via het e-mailadres en/of het telefoonnummer dat bij de activiteit vermeld staat.


Partners van Actief Hilvarenbeek


Actief Hilvarenbeek komt voort uit het sport- en cultuurplatform van de gemeente Hilvarenbeek. Hierbij zijn de volgende partners aangesloten: Samenwijs opvang & onderwijs, Kindcentrum de Driehoek, Ondernemend Hilvarenbeek, de Hilverportal, Beweegburo, de Sportraad, Steunpunt Aangepast Sporten, SSB60+, KBO HEB, KBO Diessen, R-newt en huisartsenpraktijk De Ypelaer.


Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met Karin Schepers of Tjalle Hoogsteen via het mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


U kunt ook bellen met 06-160 24 265.Wij hopen dat iedereen graag gebruik gaat maken van dit platform en wensen iedereen veel plezier met de activiteiten.


Karin Schepers


Tjalle Hoogsteen 

Hilverportal is een social initiatief
van Van Laarhoven ICT en Stichting Hilverportal

© Stichting Hilverportal | Privacybeleid - Disclaimer - Cookie-instellingen

Hilverportal is mede mogelijk gemaakt door:

+